Gibraltar

Gibraltar is een Britse kroonkolonie met een indrukwekkende kalkstenenrots, die in het zuiden van het Iberische schiereiland aan de straat van Gibraltar tussen Europa en Afrika ligt. Op heldere dagen is de “apenrots” al van vele honderden kilometers ver te zien.

Een winkelspurt door Main Street, behoort zeker tot het “verplichte programma”. De straat lokt aan met talrijke belastingvrije winkels, waarbij hoognodig gelet dient te worden op de invoerwetten van tabaks- en alcholprodukten. Talrijke pubs, in traditionele Britse stijl bieden de bezoeker Engelse drankjes en gerechten.  Verdere bezienswaardigheden zijn de Cathedral of St. Mary the Crowned en de Cathedral of the Holy Trinity, een anglicaanse kerk. De St. Andrews Church of Scotland is een kleine Presbyteriaanse kerk en het klooster was vroeger een Franciscaner klooster.
Met de kabelbaan gaat men de rots omhoog om daar de beroemde Gibraltar-apen, de staartloze Barbary Macaques, te bezoeken en tegelijkertijd van het prachtige uitzicht te genieten.

Provincie
Kaart
Gibraltar