Conil de la Frontera

Conil de la Frontera, Cadiz

Algemene informatie

Deze plaats bevindt zich in de Andalusische provincie Cadiz en ligt aan de Costa de la Luz aan de Atlantische Oceaan. Een typisch dorp in Andalusie met Arabische invloeden, te herkennen aan zijn smalle straatjes, kleine witte huizen en de vele marktplaatsen.
Het voormalige vissersdorp is met zijn witte zandstranden en uitstekende gastronomie  een van de meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen van Andalusie. De stranden staan bekend om de hoge kwaliteit van het water en fijn wit zand. Op de 16 kilometer lange kustlijn vindt men eenzame baaien, alsmede breed uitgestrekte stranden, die tot de mooiste van Spanje behoren.
De huidige economische basis van Conil is het toerisme, maar ook landbouw, veeteelt en visserij hebben een aandeel.
Het klimaat in deze regio is Mediterraans en wordt gedomineerd door seizoensgebonden wind. In de zomermaanden ligt de maximum temperatuur rond de 30 graden en in de winter is de minimum temperatuur ongeveer 8 graden. De meeste neerslag valt in de koudere wintermaanden van januari tot maart.

GESCHIEDENIS
De geschiedenis van Conil gaat terug tot de prehistorie. Ongeveer 1200 voor Christus breidden de Feniciers de stad uit en voerden een nieuwe manier van de tonijnvisserij in, de Almadraba, die nog steeds wordt gebruikt.
Daarna volgden de Carthagers, die fabrieken bouwden voor de verwerking van tonijn. Later kwamen de Romeinen die het ontwikkelingsproces vele malen sneller maakten. Toen het Romeinse rijk langzaam uiteen dreigde te vallen profiteerden de Vandalen, Byzantijnen en de Visigoten hiervan totdat in 711 de Arabieren het gebied onder hun controle namen.
In 1265 werd Conil heroverd door de katholieke koningen en kreeg de bijnaam "De La Frontera" (grensstad).

Bezienswaardigheden

Iglesia de la Misericordia
Deze kerk en de bijbehorende hospice werd gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw om30 arme gezinnen te huisvesten. Interessant om te bezichtigen is de structuur van de kerk, de kapel en de accommodaties.

Plaza de la Constitucion
Een schitterende plek waar de prachtige kerk van Santa Catalina staat, die werd gebouwd in de 16e eeuw. Ook kunt u vanaf deze plek het stadhuis en El Portillo bekijken.

Stadsmuseum
In dit etnologisch museum met een collectie van meer dan 800 tentoonstelling items leer je veel over de cultuur en tradities van de oude dorpen.

Torre Guzman
Deze toren is het laatste overblijfsel van een 14e-eeuws kasteel en vormt een belangrijk historisch deel van de stad.

Stranden
 Het nabijgelegen strand is de Playa de Bateles en grenzend aan Conil zijn de stranden Playa de la Fontanilla, Playa Fuente del Gallo, Playa de Roche met zijn baaien.
Terwijl het noordelijke deel van de kust meer gedomineerd  is door de ruwe zee bewegingen, vindt men in de baaien Las Calas de Roche en La Fuente del Gallo vrij steile kliffen.
In het zuiden zijn er overwegend brede stranden met fijn wit zand en aangrenzende duinen zoals de stranden Los Bateles en El Palmar

Feesten

Romeria de San Sebastian
De populaire bedevaart vindt plaats in januari, en wordt gehouden op de vele festivals.

Carnaval
In februari wordt dit kleurrijke festival gevierd met veel muziek, dans en plezier.

Semana Santa
De Heilige Week in Conil is zoals in geheel Andalusie een zeer religieus en traditioneel feest en een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar.

Las Cruces de Mayo
Het feest van de Heilige Kruisvinding  - een traditionele gebeurtenis.

La Feria de la Primavera del Colorado
In juni wordt de verandering van de lente naar de zomer gevierd met een festival.

Las Hogueras de San Juan
In de nacht van San Juan op 24 juni worden vreugdevuren gemaakt op het strand, met zang en dans.

La Virgen del Carmen
De maagd Carmen is de patroonheilige van de zeelieden. In juli wordt haar beeld gedragen tijdens een grote processie vanaf de vissershaven.

La Feria de Nuestra Senorita de las Virtudes
Dit feest wordt in September gehouden in een gezellige sfeer ter ere van de Senorita de las Virtudes.

Gastronomie

Veel restaurants en kleine kraampjes bieden de gasten de mogelijkheid om de vele en traditionele specialiteiten te proeven.
Dit omvat voornamelijk “Urta al Horno” (gebakken zeebrasem), “Atun encebollado y mechado” (doorspekt tonijn met uien), “Cazon en adobo” (gemarineerde haai), “Chipirones rellenos” (gevulde inktvis), en “Chocos con patatas” (octopus met aardappelen).
De aanbevolen desserts zijn “Rosquetas” en Paas taarten, “pestinos” (krokant honing gebak) en “tortas de aceite” (krokante koek met olijfolie).
 
RESTAURANTS IN CONIL
Blanco y Verde
Dit restaurant is een hit, als u besluit om hier “Chuleton de retinto” en verse vis van de dag te eten.
Het heeft een zeer mooie en gezellige binnenplaats. Het wordt aangeraden te reserveren, anders moet u erg lang wachten voor een tafel.
Adres: Calle Rosa de los Vientos, 14
Telefoon: +34 956 442 613
Prijs: 20-30 Euro

 El Huerto
Een keuken met regionale producten met een hoge kwaliteit. Het restaurant ligt aan het strand. De tonijn is zeer goed, zij het maag, neus of rauw. Zelfs de pasta wordt aanbevolen alsmede de garnalen omeletten en gazpacho.
De rijst is zeer voortreffelijk. De plaats is erg mooi en als u besluit om de dag door te brengen op het strand, is het is een goede plek om hier te lunchen.
Reserveren wordt aanbevolen
Adres: Playa de la Fontanilla
Telefoon: +34 956 443 567
www.restauranteelhuertoconil.es
Prijs: 15-35 Euro

Chiringuito Francisco Fontanilla
Zeer mooi restaurant met een goede service en het geluid van de golven op de achtergrond. Er zijn veel keuzes van tonijn, zowel buik, neus, carpaccio, tataki en tartaar, alles heeft een zeer goede kwaliteit. Bovendien, de vis is vers. De service is erg snel. Het is een geschikte plek voor een diner op het strand.
Reserveren aanbevolen
Adres: C / El Roqueo
Telefoon: +34 956 440 802
Prijs: 20-30 Euro