Onze informatie en tips voor uw Andalusië-vakantie

Andalusie, de meest zuidelijke autonome regio van Spanje, wordt begrensd door de middelandse zee en de atlantische oceaan en is met 7,4 mlj inwoners en 87.000 km² de tweede grootste regio van Spanje. De hoofdstad is Sevilla en is met 705.000 inwoners de vierde grootste stad van Spanje. Andalusie wordt verdeeld in acht provincies, waarbinnen samen 691 gemeentes bestaan: Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Jaen, Malaga und Sevilla.

Andalusie is bekend om zijn tegenstellingen: gouden stranden met een groot aanbod van watersportmogelijkheden en vrijetijdsbesteding, spectaculaire berglandschappen met zeer diverse flora en fauna en een prachtige geschiedenis, die overal zijn architectonische sporen achterliet, waarvan het Alhambra in Granada, de Mezquita in Cordoba en de Giralda in Sevilla maar enkele voorbeelden zijn.

Op deze website vindt u meer informatie over de steden, het land en de mensen. Zowel plaatsbeschrijvingen en vakantietips als ook algemene informatie over de gastronomie, bezienswaardigheden en veel meer...