Andalusië Blog

De beste verlaten stranden van Andalusië
04. Septiembre 2018 - 10:45
In Andalusie kan men veel verlaten stranden vinden. Van San Juan de los Terreros, kuststad in de gemeente Pulpi in de provincie Almeria, tot aan de stranden van Ayamonte in Huelva, heeft de andalusische kust bijna 1000 km kustlijn. In deze gebieden is het makkelijk, om ook in de zomer een verlaten strand te vinden.
Sierra de los Filabres- Motortochten en wandelen
22. Agosto 2018 - 15:17
Sierra de los Filabres- Motortochten en wandelen
In het hart van Almeria, waar de wilde bergen het begin van de wildernis aankondigen, daar ligt de Sierra de los Filabres. De enorme hoofdberg in de provincie, die het beeld van de typische mediteriaanse bossen verstoort. De chromatische varieteit van het landschap varieert van rein wit tot groen, grijs en bruin, die ons de bergtop van de Sierra , de wildernis of de ondergrondse karst wereld tonen.
Het weer in Cádiz, Andalusië
16. Agosto 2018 - 12:05
Het weer in Cádiz, Andalusië
De provincie Cadiz heeft een bevoorrecht klimaat. Deze omgeving van Zuid-Spanje is ideaal voor een vakantie in Andalusie. De meer dan 3000 zonuren per jaar en de gemiddelde temperatuur van 18,2degC is een plezier voor alle bezoekers. Het is een typisch middellandse zee klimaat met atlantische invloeden, die zich door milde temperaturen en weinig regen onderscheiden.
De route van de witten dorpen van Andalusië
08. Agosto 2018 - 17:03
De route van de witten dorpen van Andalusië
De route van de witten dorpen voert langs verschillende mooiste dorpen van Andalusie. Deze route geeft de mogelijkheid, authentieke hoeken van de Serrania van Ronda in de provincie Malaga en de regio Sierra de Cadiz, om karakteristieke routes en landschappen te ontdekken
Ervaringen in Andalusië in oktober
03. Agosto 2018 - 16:14
Ervaringen in Andalusië in oktober
Andalusie heeft in oktober goede ervaringen te bieden. Het klimaat: Boven alles het klimaat. In de herfst is het klimaat in Andalusie erg mild, dat betekent dat er geen zomerse hitte heerst en daarom is de temperatuur ideaal om een rondreis door Andalusie te maken. In oktober ligt de gemiddelde temperatuur tussen 17 en 20 graden, een fijne temperatuur om de steden in het binnenland te bezoeken, die in de zomer zeer warm zijn. Betreft de regenval, is oktober de maand waar de regen weer kan gaan vallen, er bestaat dus de kans dat het op sommige dagen regent. Het kan zijn dat het tijdens een week vakantie meer als een dag regent, maar het is normaal om iedere dag de zon te zien schijnen. De afgelopen jaren zijn de herfstmaanden warmer geworden en is er minder regen gevallen.
Medina Azahara is tot wereld erfgoed verklaard
01. Agosto 2018 - 11:20
Medina Azahara is tot wereld erfgoed verklaard
Medina Azahara in Cordoba (Andalusie) is door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard. In een van de toeristische steden van Andalusie, Cordoba, is 107 jaar na de eerste uitgravingen van de Kalifaat stad Medina Azahara, op 1 juli van dit jaar (2018) door het wereld erfgoed comite van de Verenigde Natie tot wereld erfgoed verklaard. De internationale organisatie herkent de Kalifaat stad als een uniek voorbeeld van de architectuur, kunst en Omeya-cultuur in het westen. Omdat het om een ruine gaat, die gedurende de tijd dat het verlaten worden is, niet is veranderd, verraad het veel informatie over de aspecten van de architectuur van de plannings organisatie en de schoonheidsleer van de Omeyas. Het is een stad, die sinds het begin af aan gepland was.
Malaga
26. Abril 2017 - 13:02
Malaga, Andalusie
In het zuiden van Spanje, aan de Costa del Sol, ligt de kust stad Malaga, dat met zijn ongeveer 500.000 inwoners een van de grootste steden in Andalusie vormt. Het ligt aan een baai en wordt omringd door de "Montes de Malaga". Twee rivieren doorkruisen de stad: de Guadalhorce en Guadalmedina, die uitkomen in de Middellandse Zee en welke broedplaatsen bieden voor vele vogelsoorten.
De kust van Almería
06. Abril 2017 - 12:48
De kust van Almería
De kust van Almeria is gelegen aan de Middellandse Zee en maakt indruk met zijn prachtige contrasten: woestijnachtige gebieden wisselen zich af met bergachtigde delen, imposante kliffen met vlakke terreinen, kiezel- en rotsachtige stranden met zandduinen.
De zes mooiste stranden van Andalusië
06. Marzo 2017 - 16:32
Conil de la Frontera, Cadiz
Andalusie heeft een groot aantal indrukwekkende stranden van verschillende aard: kilometers lange zandstranden afgewisseld met kleine baaien op rotsen en rotswanden, of kiezelstranden met kristalhelder water. Hier volgt een kleine opsomming van de mooiste stranden die u niet mag missen:
8 Provincies in Andalusië en zijn 8 grote monumenten
24. Febrero 2017 - 17:59
Alhambra, Granada
Andalusie biedt een prachtig, monumentaal erfgoed en een rijke geschiedenis als geen andere regio. De 8 provincies in Andalusie koesteren grote monumenten en overblijfselen van de Arabische architectuur alsmede grote historische gebeurtenissen. We vermelden hier de belangrijkste monumenten van de 8 provincies (Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Jaen, Malaga, Sevilla) die u kunt bezoeken tijdens een vakantie in Andalusie.

Páginas